PC mester 0-24 számítógép javítás, PC szerelés, pc szerelő

 

PC szervíz - Notebook és számítógép javítás, bővítés, vírusirtás, kiszállással otthonában.

Hívjon minket megoldjuk pc-jének problémáit!

06/30-242-57-62

06/20-80-70-153

06/70-219-55-50

 

Komplett asztali PC
 
Hasznos tanácsok:
 

 

 

 

PC szervíz - Notebook és számítógép javítás, bővítés, vírusirtás

Számítógép lassulások okai:

Lassulás oka 1:

Először nem árt tisztában lenni azzal, hogy mennyi memóriánk van a gépben. Egy Xp-nél MINIMUM 512 Mb RAM-ra van szükség, ahhoz, hogy órákon keresztül böngészhessünk, videózgassunk, játszhassunk, levelezzünk, szerkesszünk. Ha sok időd van, akkor kevesebb RAM is elég. (A RAM-oknak különféle fajtái vannak, erre figyelj oda, hogy az alaplapodhoz passzoljon!

A boltban tudnak segíteni mikor bővíteni szeretnél, ha felírod az alaplap fajtáját, számát.) Ez ugye a fizikai memória. Létezik még a virtuális memória, ahova ideiglenesen kerülnek bizonyos cuccok, nem fogok bele a magyarázkodásba, ez általában alapbeállításon megy, a winchesterre tárol infókat, elkülöníti magának a helyet a merevlemezről. Ha ezt átállítod az ajánlottnál kevesebbre, akkor is lelassulhat a gép! Úgyhogy inkább ne nyúlj hozzá, ha kevés a helyed, és sokallod, amit a virtuális memória elfoglal, akkor vegyél winchestert!

Ha elkezd lassulni a gép, mondjuk 5-6 órás masszív használat után, akkor egy leállítás, minimum 20 másodperc várakozás utáni újraindítás megoldhatja a dolgot, és utána újra 5-6 órán keresztül gond és csigatempó nélkül használhatod a számítógéped! A Windows által felajánlott "Újraindítás" opció nem oldja meg a gondot, csakis a leállítás! Ugyanis leállítás után kb. 20 másodperc alatt "ürül ki" a fizikai memória, "Újraindítás" esetén nincs várakozás.

Lassulás oka 2:

Néhány szoftver szereti frissíteni magát a háttérben, vagy épp olyan folyamatokat futtat, amik teljesen szabályosak, viszont lefoglalják a rendszer kapacitását.

Ilyen eset lehet például egy víruskereső program winchester szkennelése. Ha ez bekapcsol, akkor elkezdi pásztázni a merevlemezt, ami pörög ilyenkor folyamatosan (hallani is lehet!), és bizony egyes (más) programok betöltése ez okból hosszabb időt vehet igénybe! Ilyenkor azt lehet tenni, hogy leállítjuk a pásztázást, vagy kivárjuk míg végez (ez nem 2 perc), vagy nem akarunk olyat csinálni a géppel, ami ide-oda kattintgatással, másolgatással, áthelyezgetéssel jár, mert az ezekkel kapcsolatos műveleti idő látványosan megnövekedhet.

A biztonság kedvéért (Xp-nél) egy ctrl-alt-del billentyűkombinációval elő tudjuk hívni a Taskmanager nevű programot, ott szépen láthatjuk, hogy milyen programok futnak, és mennyit vesznek el a kapacitásból (processzor). Na, ott ki lehet kapcsolni a víruskeresőt. De csak a pásztázót! Nehogy az egészet lekapcsold, mert akkor védtelen lesz a géped! Ha használod az Msn-t, akkor belépés után az is szeret kommunikálni az anyacéggel. Nyugi, nem titkos infókat továbbít rólad, csak éppen kapcsolatban van, ami szintén lefoghat a kapacitásból. A Windows rendszeresen frissíti magát, de ez az idő percekben mérhető, és ki is jelzi, hogy éppen frissítéseket tölt le, tehát a lassulás oka ez is lehet.

Lassulás oka 3:

Na, és most elérkeztünk a vírusokhoz! A vírusok a programjainkkal indulnak el.

Például képnéző programmal, szövegszerkesztő programmal, zenelejátszó programmal, levelező programmal. Minél több programot nyitunk meg (majd csukunk be), annál lassabb a gép (ilyenkor kezd az agyvíz felforrni). Utána már hiába csukjuk be a programot, a vírus nem lehet leállítani.

Nem megoldás, de ebben az esetben is ideiglenes időnyerés lehet a számítógép leállítás-újraindítás, mert a vírusok, férgek imádják telerakni magukkal a memóriát, (a leállítással meg ugyebár kiürítjük a fizikai memóriát). Tehát többszörösen károsak, mert egyrészt a processzort és a merevlemezt dolgoztatják a háttérben való futásukkal, másrészt lefoglalják a memória kapacitását is, úgyhogy duplán rossz nekünk.

Ilyenkor vegyél erőt magadon, futass egy víruskeresőt (frisset) át az egész (és összes) merevlemezeden, minden fájlt nézess át, keresd meg a mocskokat és irtsd ki mindet!

 

 

Címkék: Számítógép lassulás okai

 

Ha ön is szeretné otthonában, kényelmesen szervízeltetni számítógépét, laptopját hívja pc szervizünket:

06/30-242-57-62

06/20-80-70-153

06/70-219-55-50

számokon

Szervizünk profiljai: pc szerelés kiszállással, számítógép javítás, pc javítás, notebook szerviz, notebook javítás, számítógép szervíz, pc szerviz, pc szerelő, számítógép szerelő, laptop szervíz, laptop javítás, laptop szerelés, non-stop szervíz, pc gyorsszervíz, pc mentés, számítógép szerelés, pc szerelés